Mai kaja a menzán…
2013 január 30. | Szerző: Réka83 |
Rggeli: Még maradt az esti kísértésből, egy db túrós rétes, reggelire is lacsusszant, meg utána egy db virsli+ tea
Ebéd: Épp most vagyok úl rajta 🙂 zöldbabfőzelék /nem liszttel habarva/ csirkepöri feltéttel nyami 🙂
Az az igazság én ezeket a hagyományos kajákat kedvelem inkább ezeket reformálom meg, mintsem lemondjak róluk, hiszen ezeken nőttem fel.
Az uzsi ma is narancs, de azért egy másik nagyon hasznos déli gyümiről kerestem pár okosságot, íme:
Miért jó banánt fogyasztani?
A banánt leginkább ízéért, állagáért fogyasztjuk, valamint azért, mert telítettségérzést ad, legtöbben azonban egyértelműen alacsony ára miatt kedvelik ezt a gyümölcsöt. Azt azonban kevesen tudják, hogy a többi gyümölcshöz hasonlóan a banán is rendkívül tápláló és egészséges, és óriási előnye, hogy egész évben hozzájuthatunk.
Az alábbiakban a banán egészségügyi előnyeit soroljuk fel:
•1. Mivel igen kalóriadús, a nap bármely szakában fogyasztva energiával tölt el minket.
•2. A banán a legmegfelelőbb gyümölcs, ha egyszerű, de tápláló élelemre van szükség bizonyos helyzetekben, például extrém súlyvesztés vagy magas láz esetén.
•3. A banán káliumban és magnéziumban gazdag, ami jótékony hatással van a vérnyomásunkra és a szívünkre.
•4. Káliumtartalma a csontjainkat is védi.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik
•5. A banán segít ellensúlyozni a vizeletürítéssel járó kálciumveszteséget, ami akkor fordul elő, ha a vizelet kálium-ion szintje megnő.
•6. A banánnak antacid-hatása van, ezáltal megvéd a gyomorfekélytől.
•7. A banán stimulálja a sejtburjánzást, ezáltal megvastagítja a gyomor nyálkahártyáját és megvéd a gyomorsavtól.
8. Hasmenés következtében a szervezet könnyen dehidratálódik. A banán segít visszaállítani az így elvesztett káliumot.
•9. A banán gazdag a pektin nevű, vízben oldódó rostban is, ezáltal jótékony hatással van az emésztésünkre és könnyít a székrekedésen.
•10. A gyümölcs fruktooligoszacharidot is tartalmaz, amely probiotikumként a jótékony baktériumokat szaporítja, a káros baktériumoktól pedig megvéd.
•11. A fruktooligoszacharidok egy emésztőenzim termelését is segítik, így javítják a tápanyagfelszívódást.
•12. A banánban rövid láncú zsíros savak is vannak, amik tovább javítják a tápanyagfelszívódást.
•13. A banán kiváló karotionid-forrás, ami egy antioxidáns, mely védelmet nyújt a krónikus fertőzésekkel szemben.
•14. A banánnak nyugtató hatása is van. Triptofán nevű összetevőjének köszönhetően javítja a kedélyünket.
•15. Végül a banán a legideálisabb harapnivaló egy fárasztó nap után. Cukortartalma hamar normalizálja a vércukorszintünket és energiával tölt el. A banánt fogyaszthatjuk magában, salátaként, egészséges italként vagy főzelék összetevőjeként, minden korosztály számára ideális táplálék.
Forrás: Webbeteg
Vacsi: Azthiszem turmix lesz .Ma is kéne tornázni valamit 🙂
A mozgásról eddig nem sokat beszéltem. Általában vagy Norbi egyik ősrégi fitness kikbox videójára szoktam tornázni, vagy az otthon fellehető kis lépcsőzőgépemen futom a köröket, más egyéb gyakorlatokkal kiegészítve, és így változatossá téve a napi mozgást.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: